Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

MAGISTRALNI VODOVOD KUTINA-LIPOVLJANI

Moslavina d.o.o. prijavila je projekt Magistralni vodovod Kutina – Lipovljani i Vodospremnik i crpna stanica Torovi za sufinanciranje iz EU fondova. Projekt je odobren i započela je gradnja ovih vrijednih infrastrukturnih objekata od velike važnosti za stanovnike na istočnom području Grada Kutine i Općine Lipovljani. 
Vrijednost projekta je 34,3 mil. kn. Iz EU fondova projekt je sufinanciran sa 22,6 mil. kn. Ostali dio od 11,7 mil. kn financira se iz nacionalnih sredstava na način da Hrvatske vode sufinanciraju 7,1 mil. kn, a Moslavina d.o.o. 4,6 mil. kn za što sredstva osiguravaju jedinice lokalne samouprave; Gradovi Kutina i Popovača te Općine Velika Ludina i Lipovljani. 

Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. izrazio je zadovoljstvo početkom realizacije projekta te je istaknuo kako je ovaj projekt prva faza izgradnje novih vodovoda. “Magistralni vodovod Kutina – Lipovljani je zapravo najava i preduvjet velikog EU projekta “Moslavina” vrijednog oko 300 mil. kn, a koji će započeti iduće godine. 
Dužina ovog magistralnog vodovoda je 20 km te će u sklopu projekta biti izgrađeno 5,6 km distributivnog vodovoda, dvije crpne i 5 mjerno-regulatorskih stanica, klorinatorska stanica te vodospremnik u Torovima kapaciteta 1000 m3 i crpna stanica Torovi. Rok završetka radova je do konca 2016. godine. “ 
Izgradnja Magistralnog vodovoda Kutina – Lipovljani omogućit će i izgradnju uličnih vodovoda u nekim naseljima na istočnom području Grada Kutine. 
Do kraja ove godine u na gradski vodovod bit će priključena prva kućanstva u mjestima Zbjegovača i Banova Jaruga. 
Do 2020. godine sva će naselja na istočnom području Grada Kutine dobiti vodovod, a preduvjet za to je izgradnja Magistralnog vodovoda Kutina – Lipovljani do kraja ove godine. 
Moslavina d.o.o. na brojnim je projektima po-kazala da je u potpunosti spremna pripremiti i biti nositelj projekata vodoopskrbe i odvodnje na ovom području. Uspješna prijava i dobar početak radova izgradnje Magistralnog vodovoda Kutina – Lipovljani potvrđuju da će ovaj i budući EU projekti biti uspješno realizirani kako bi se ostvarili svi ciljevi postavljeni do 2020. godine.


 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login